Ψυχοθεραπεία εφήβων

H εφηβεία αποτελεί το τελευταίο αναπτυξιακό στάδιο του ανθρώπου πριν την ενηλικίωση και χαρακτηρίζεται από πολλές ψυχοσωματικές αλλαγές καθώς ο έφηβος προσπαθεί να διαμορφώσει την ταυτότητά του. Στη διάρκεια της εφηβείας, ο νέος στρέφει τον προσανατολισμό του από την οικογένεια στις σχέσεις με τους συνομιλήκους και στην ανεξαρτητοποίησή του.

Λόγω των συνεχών ψυχικών και βιολογικών αλλαγών, οι έφηβοι αισθάνονται αβεβαιότητα και ανασφάλεια. Παλεύουν ανάμεσα στην παιδική και ενήλικη φάση ζωής και προσπαθούν να προετοιμαστούν για την πλήρη είσοδό τους στην ενήλικη ζωή.

Τα ψυχολογικά προβλήματα που συνήθως εμφανίζουν είναι τα εξής: Εθισμό στο διαδίκτυο,  διαταραχές της διατροφής, χαμηλή σχολική επίδοση, χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών, καταθλιπτική διαταραχή, κοινωνική φοβία, ψυχαναγκαστική-καταναγκαστική διαταραχή, χαμηλή αυτοεκτίμηση, μετατραυματική διαταραχή.

Η ψυχοθεραπεία έρχεται να τους βοηθήσει να διαχειριστούν τους προβληματισμούς τους και τα συναισθήματά τους. Η ψυχοθεραπεία συντελείται είτε σε ατομικό είτε σε ομαδικό επίπεδο ανάλογα με τις προσωπικές τους ανάγκες.

 

 

Παρακαλώ, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου
για περισσότερες πληροφορίες.

© Copyright 2020  Αναστασία Παπαδημητρίου
Δέχεται κατόπιν ραντεβού: 
Μυκάλης 34, Νέα Σμύρνη,
 Αθήνα, 171 23,
Τηλέφωνο/Fax: 210 93 26 679
email: papadimitriou_ana@yahoo.gr