Συμβουλευτική γονέων

Η οικογένεια αποτελεί τον πιο σημαντικό πυρήνα μέσα στον οποίο το παιδί πλάθει την προσωπικότητά του. Εκεί μαθαίνουμε να επικοινωνούμε, να παίρνουμε αγάπη και αποδοχή, να αναπτύσσουμε σχέσεις. Για να χτίσει το παιδί μια υγιή προσωπικότητα χρειάζεται την βοήθεια των γονιών του.
Εκείνοι λοιπόν προστρέχουν να ανταποκριθούν σε αυτόν τον ρόλο αποτελεσματικά. Όμως, ζώντας σε μια εποχή όπου οι γονείς έρχονται αντιμέτωποι με πολλούς ρόλους όπως τον ρόλο του συζύγου, του εργαζόμενου, του παιδιού του δικού του γονέα, είναι φυσιολογικό να δυσκολεύονται να ανταποκριθούν αποτελεσματικά σε όλους τους τομείς.


Όταν φτάνουν στο γραφείο του ειδικού αισθάνονται πολλή αγωνία και πολλές ενοχές. Από την άλλη, τα παιδιά μέσα από την συμπεριφορά τους «κρούουν το κώδωνα του κινδύνου» και προκαλούν τους γονείς τους μέσα από τα συμπτώματα που εμφανίζουν ώστε να βρουν έναν άλλον τρόπο επικοινωνίας μαζί τους.
Η συμβουλευτική αποβλέπει λοιπόν στο να βοηθήσει τον γονέα:

  • Να ισχυροποιήσει τον ρόλο του και να ενισχύσει την αυτοεκτίμησή του
  • Να μάθει να ερμηνεύει σωστά τα μηνύματα λεκτικά ή μη λεκτικά που του δίνει το
    παιδί του
  • Να μάθει να επικοινωνεί με έναν άλλο τρόπο μαζί του
  • Να μάθει να βάζει σωστά τα όρια στο παιδί του


Οι γονείς είναι οι καλύτεροι θεραπευτές του παιδιού τους με την κατάλληλη
εκπαίδευση


Όσο πιο νωρίς ο γονιός πάρει βοήθεια για το παιδί του, τόσο πιο γρήγορα το παιδί θ’ ανακουφιστεί από την ένταση, την αγωνία και τα εκάστοτε συμπτώματά του.
Η εμπειρία μου έχει δείξει ότι η παροχή βοήθειας στις πιο τρυφερές ηλικίες του παιδιού αποτελεί πρόληψη για το μέλλον και αποφυγή προβλημάτων που γιγαντώνονται κατά την εφηβική ηλικία.

Παρακαλώ, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου
για περισσότερες πληροφορίες.

© Copyright 2020  Αναστασία Παπαδημητρίου
Δέχεται κατόπιν ραντεβού: 
Μυκάλης 34, Νέα Σμύρνη,
 Αθήνα, 171 23,
Τηλέφωνο/Fax: 210 93 26 679
email: papadimitriou_ana@yahoo.gr