Βιογραφικό

Eίμαι απόφοιτος της Σχολής Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.  Ολοκλήρωσα τις βασικές  μου σπουδές στις Βρυξέλλες στο Πανεπιστήμιο “Université libre de Bruxelles”, σε συνεργασία με το Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Συχνές Ερωτήσεις

Μπορείτε να κλείσετε ραντεβού τηλεφωνικά αφήνοντάς μου ένα ηχητικό μήνυμα στον τηλεφωνητή μου με τα στοιχεία σας για να μπορέσω να σας καλέσω.
Αν αυτό σας είναι δύσκολο, μπορείτε να μου αφήσετε ένα email με τα στοιχεία σας κι εγώ θα σας καλέσω τηλεφωνικά το συντομότερο δυνατό.

Συχνά οι άνθρωποι που περνούν το κατώφλι του ψυχολόγου έχουν πολλή αγωνία για την πρώτη συνάντηση μαζί του καθώς η επαφή μαζί του αποτελεί μια νέα εμπειρία γι΄ αυτούς. Πολλές φορές μάλιστα η χρονική απόσταση ανάμεσα στη σκέψη να επισκεφτώ έναν ειδικό μέχρι να το πράξω, είναι αρκετά μεγάλη. Συνεπώς όταν κάποιος πάρει την απόφαση έχει κάνει ένα τεράστιο βήμα. Η απόφαση αυτή συνοδεύεται πολλές φορές από συναισθήματα αγωνίας, αμηχανίας, ντροπής. Είναι φυσιολογικό όμως να αισθανόμαστε δύσκολα καθώς η αναφορά στον εαυτό μας ή στις δυσκολίες μας είναι μια δύσκολη υπόθεση. Αυτό που συχνά προτρέπω τους ανθρώπους που με επισκέπτονται είναι να μιλήσουν ελεύθερα για ό,τι τους έρχεται στο νου. Οι σκέψεις τους, τα συναισθήματα τους είναι πολύ σημαντικά και καλούμαστε μαζί να τα διερευνήσουμε χωρίς κριτική, χωρίς λογοκρισία αλλά με ειλικρίνεια και σεβασμό.

Η διάρκεια μιας ψυχοθεραπευτικής πορείας εξαρτάται από το αίτημα του κάθε ατόμου. Κάποιοι καταφτάνουν στο γραφείο του ειδικού για λόγους συμβουλευτικούς οπότε η διάρκεια της πορείας τους είναι βραχύχρονη ενώ κάποιοι άλλοι επιθυμούν να επιλύσουν βαθιές συγκρούσεις, να κάνουν ενδοσκόπηση, να ανακαλύψουν κρυφές πλευρές του εαυτού τους. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η θεραπεία μπορεί να διαρκέσει χρόνια. Η χρονική λοιπόν διάρκεια εξαρτάται από την επιθυμία και τις ανάγκες του ίδιου του θεραπευόμενου.

Η ψυχοθεραπεία λαμβάνει χώρα συνήθως μια φορά την εβδομάδα σε καθορισμένη μέρα και ώρα. Ωστόσο υπάρχουν κάποιες διαφοροποιήσεις ανάλογα με τις ανάγκες των θεραπευόμενων. Για παράδειγμα, αν το άτομο υποφέρει πολύ για κάποιο χρονικό διάστημα ή είναι σε κρίσιμη φάση, μπορεί να χρειαστούν δύο φορές εβδομαδιαίως συνεδρίες. Σε άλλες περιπτώσεις απλής συμβουλευτικής η συχνότητα ορίζεται περίπου στις δύο φορές μηνιαίως.
Η συχνότητα λοιπόν διαφοροποιείται ανάλογα με το αίτημα του ατόμου που ζητά βοήθεια και την ψυχική του κατάσταση τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Κλείστε ραντεβού

Παρακαλώ καλέστε με στο
210 93 26 679
για να κλείσουμε το ραντεβού σας.

© Copyright 2020  Αναστασία Παπαδημητρίου
Δέχεται κατόπιν ραντεβού: 
Μυκάλης 34, Νέα Σμύρνη,
 Αθήνα, 171 23,
Τηλέφωνο/Fax: 210 93 26 679
email: papadimitriou_ana@yahoo.gr